INFOGRAFIE Studiu: Jumătate din populaţia Statelor Unite va fi obeză în 2030. Cum stă România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre adulţii din Statele Unite vor fi obezi în 2030, potrivit unui raport internaţional publicat în prestigioasa publicaţie ştiinţifică The Lancet.

Alarmant! Copiii moldoveni sunt aproape la fel de graşi ca şi cei americani. Ascultă mărturia unei persoane de 120 de kilograme VIDEO

O echipă de experţi în domeniul medical au spsu că criza mondială a greutăţii va continua să crească din ce în ce mai mult dacă Guvernele nu fac ceva în sensul monitorizării, prevenirii şi controlării problemei.

Date la nivel internaţional:

• Obezitatea la nivel mondial s-a dublat din 1980 până acum.
• Peste 1,5 miliarde de oameni cu vârsta de peste20 de ani sunt obezi
• 65% din populaţia planetei trăieşte în ţări în care obezitatea omoară mai mulţi oameni decât subnutriţia
• Aproape 43 de milioane de copiii sunt 5 ani erau obezi în 2010
• Peste unul din zece oameni de pe planet era obez în 2008
• Peste 50% din locuitorii Europei erau obezi în 2008

Cele mai recente statistici plasează România pe locul trei în Europa (după Grecia şi Iugoslavia) la capitolul obezitate, cu 50% din populaţie persoane supraponderale şi 25% obeze. Practic, un roman din patru sufera de obezitate, potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie "C.I.Parhon. În 2003, statisticile europene ne clasau pe locul 23 în privinţa procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi. Specialiştii susţin că la baza acestor cifre stă faptul că avem o populaţie care nu are o cultură a sportului şi care răspunde unei avalanşe de fast-food-uri de o calitate îndoielnică.

"Majoritatea copiilor obezi servesc mai multe gustari pe parcursul unei zile, constand in dulciuri, minuturi, snacks-uri si, rareori, consuma fructe. In alimentatia copiilor si adolescentilor supraponderali si obezi se regaseste de mai multe ori pe zi consumul de produse fast-food, dulciuri, bauturi racoritoare carbogazoase", a spus dr. Aurelia Cordeanu.

Indicele de masă corporală (IMC) arată greutatea unei persoane şi se calculează astfel: IMC = greutatea (kg) împărţită la pătratul înălţimii (m).

IMC 25 - 29,99 =  supraponderalitate
IMC 30 - 39,99 = obezitate
IMC peste 40 = obezitate morbidă

image

Dă click pe imagine pentru dimensiunea mărită

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite