Imagini cu o femelă râs şi doi pui, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Putna-Vrancea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daniel Opait
FOTO Daniel Opait

Imagini ale unei femele râs cu doi pui care se joacă au fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Putna-Vrancea de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva.

Imaginile cu femela râs împreună cu cei doi pui au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Autonome a Pădurilor Romsilva, alături de câteva explicaţii ale specialiştilor din această instituţie.

"Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de râs de pe continentul nostru. Femelele râs nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până doi ani când devin maturi. Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari. Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte", se arată în postarea celor de la Romsilva.

Parcul Natural Putna-Vrancea se întinde pe o suprafaţă de 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. Parcul Natural Putna-Vrancea are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat o zonă distinctă, cu valoare semnificativă peisagistică şi/sau culturală, deseori cu o mare diversitate biologică; de asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.

În Parcul Natural Putna-Vrancea se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite