Huliganul arestat pentru incendiere a fost turnat de „colegii” vandali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Căpăţână, tânărul arestat pentru acte de vandalism a fost filmat când a incendiat duminică seara mai multe bunuri aparţinând domeniului public din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, Mihai Căpăţână a fost identificat de pe planşă foto de către un martor ocular. Martorul era unul dintre  tinerii care au care răsturnat jardinière şi coşuri de gunoi şi apoi le-au incendia.  Totodată, un alt martor ocular a declarat că l-a văzut pe inculpat când a aruncat o sticlă în intersecţie. Judecătoria Sectorului 4 a decis aieri arestarea preventivă a lui Mihai Căpăţână.

„Liniştea şi ordinea publică sunt tulburate ori de câte ori climatul paşnic este înlocuit printr-o stare de agitaţie generală, în care sentimentul de securitate personală este afectat de teamă şi nelinişte, transmise în cadrul unei colectivităţi de persoane care asistă la săvârşirea faptei. De altfel, imaginile surprinse pe camerele de supraveghere sunt relevante în acest sens”, susţin procurorii în propunerea de arestare preventivă.

Acuzaţiile

Prin Rezoluţia din 16 ianuarie 2012,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a decis începerea urmăririi penale faţă de Mihai Căpăţână, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în aceea că la data de 15 ianuarie 2012, în jurul orei 21.30, a participat împreună cu mai multe persoane rămase neidentificate la incendierea tomberoanelor de gunoi şi a jardinierelor din intersecţia Bd-lui D. Cantemir cu Bd-lui Mărăşeşti, provocând scandal public şi tulburând grav ordinea şi liniştea publică, fiind ulterior depistat depistat de către poliţiştii S.P.I.R. din cadrul D.G.P.M.B.

„Pericol concret pentru ordinea publică”

Astfel, mai arată anchetatorii,  pericolul social concret pentru ordinea publică rezultă din modalitatea de săvârşire a faptei, existând prezumţia rezonabilă că lăsarea acestuia în libertate ar crea un pericol concret pentru ordinea publică, prin riscul de a mai săvârşi astfel de fapte pe viitor, fiind necesară o reacţie promptă din partea societăţii.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite