Hartă interactivă pentru cele 72 de secţii de votare deschise în Marea Britanie pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Românii din Regatul Unit vor avea la dispoziţie 72 de secţii de votare organizate de ambasada României împreună cu Consulatele Generale ale României la Manchester şi la Edinburgh.

Pentru a afla care este cea mai apropiată secţie de votare de reşedinţă, ambasada a pus la dispoziţie o hartă interactivă.

Harta interactivă poate fi consultată AICI

Alegătorii din străinătate au la dispoziţie 3 zile pentru exercitarea dreptului de vot: vineri, 8 noiembrie, între orele 12:00 - 21:00; sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 7:00 - 21:00; duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 - 21:00.

Preşedinţii secţiilor de votare au fost instruiţi de ambasadă la o şedinţă organizată duminică, 3 noiembrie, la Londra, o sesiune de instruire cu preşedinţii acestor secţii.

Secţiile de votare  vor fi organizate la sediile misiunii diplomatice şi oficiilor consulare ale României din Londra, Manchester şi Edinburgh, precum şi în alte locuri, conform legislaţiei în vigoare.

Cele 72 secţii de votare (cu 43 mai multe faţă de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019)   acoperă practic tot teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru a se putea respecta programul de votare de 3 zile şi exercitarea în condiţii optime a dreptului de vot de către cetăţenii români aflaţi în Regatul Unit.

Lista celor 72 de secţii de votare care vor fi organizate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi alte informaţii utile referitoare la condiţiile exercitării votului în străinătate, sunt disponibile la secţiunea dedicată alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019 de pe pagina de web a Ambasadei României la Londra

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite