Greve în Franța și Finlanda. MAE a emis atenționări de călătorie

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri că fermierii francezi care protestează continuă să blocheze căile de acces spre Paris, iar situația ar putea rămâne așa pe perioadă nedeterminată. De asemenea, în Finlanda, joi și vineri va avea loc o grevă în mai multe sectoare ale economiei, care va produce perturbări în domeniul transporturilor aeriene și ale celor în comun urban și interurban.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară Foto: Arhivă
MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară Foto: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor locali au anunțat că vor continua manifestațiile și blocajele căilor de acces spre capitala franceză, pe o perioadă nedeterminată. În acest context, cetățenii români sunt sfătuiți să urmărească informațiile privind circulația rutieră, consultând pagina de Internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr, disponibilă și în versiune mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.”, a transmis, miercuri, MAE.

Totodată, MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris ( +33147052966 şi +33147052755). În cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, aceştia au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris (+33680713729), Consulatul General al României la Marsilia (+33610027164), Consulatul General al României la Lyon (+33643627736), Consulatul General al României la Strasbourg (+33627050022).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://cgparis.mae.ro/http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.ro şi www.mae.ro.   

MAE: Grevă în Finlanda

MAE informează, miercuri, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Finlanda că, „în perioada 1-2 februarie 2024, va avea loc o grevă în mai multe sectoare ale economiei, ce va avea ca urmări, printre altele, perturbări în domeniul transporturilor aeriene și ale celor în comun: tramvaie, trenuri de metrou și cele din rețeaua feroviară de suprafață, precum și majoritatea rutelor de autobuz - urban și interurban”.

Potrivit sursei citate, compania națională Finnair va anula aproximativ 550 de zboruri.

Torodată, conform MAE, la greve participă și membri ai Sindicatului pentru sectorul public și al bunăstării, care lucrează pentru Finavia sau Airpro, angajați responsabili cu întreținerea proprietăților, curățenia și securitatea aeroporturilor, precum și Uniunea Piloților de Linie Aeriană, care îi reprezintă pe piloții Finnair.

Astfel, instituția menționează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Helsinki: +35892413624, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul permanență al misiunii diplomatice a României în Finlanda: +358 50 553 35 86. De asemenea, recomandă consultarea paginii de internet https://helsinki.mae.ro , cât și a paginii www.mae.ro.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite