Grav accident la pasajul Unirii. Un mort și 22 de răniți într-un autocar care a lovit limitatorul de înălțime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident rutier a avut loc la pasajul Unirii după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a intrat în pasarelă în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate o persoană a decedat.

Autocarul  a fost practic turtit
Autocarul a fost practic turtit

UPDATE In autocar se aflau in total 48 de persoane

22 de adulti si 2 copii au fost transportati la spitale, dupa cum urmeaza:

4 la Spital Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca)

10 la Spitalul Universitar

8 la Spitalul Bagdasar Arseni

2 la Spital Militar Central

22 de persoane fara acuze medicale au fost transportate la Hotel Parliament

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD si 9 cu SABIF.

Resurse angrenate:

2 autosp de stingere cu modul pentru descarcerare

2 autosp pentru descarcerare

8 SMURD

3 Autosp pentru transport personal si victime multiple

1 Punct de comanda mobil

Detasamentul Special de Salvatori

10 ambulante SABIF

UPDATE La acest moment, activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulația desfășurându-se sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere.

Totodată, facem precizarea că, în această situație s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menționăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.

Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie, și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația "accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m".

UPDATE Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în total 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale. Pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca, în comă Glasgow 3. Oficialul a mai declarat că intervenția s-a finalizat, nu a mai rămas decât șoferul care urmează să stea de vorbă cu poliția, restul persoanelor sunt fie la spitale, fie la hotel.

UPDATE Director general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet a declarat că organele de poliție fac cercetarea la fața locului, iar conducător auto care este cetățean străin a fost testat cu aparatul alcool test rezultatul fiind 0. 

UPDATE La fața locului se află mai multe ambulanțe, precum și secretarul de stat Raed Arafat, pasagerii fiind evaluați de medici la fața locului.

UPDATE Toate cele patru persoane au fost scoase din autocar. O persoană se află în stop cardiorespirator. Victimele sunt duse la spital, spre Floreasca și Universitar, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București. Daniel Vasile a mai spus că majoritatea pasagerilor din autocar sunt tineri, o parte copii.


Conform pompierilor militari în autocare se aflau 47 de persoane dintre care 4 sunt încarcerate.

”Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, arată comunicatul ISU. 

Victimele sunt surprinse pe scaune, iar plafonul este turtit sub greutatea limitatorului de înalțime. Pompierii militari au trimis la fața locului șase echipaje SMURD și Detasamentul Special de Salvatori

Prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, a declarat că ușa din fața autocarului s-a blocat și câteva persoane au fost extrase din autoturism. Acesta a mai spus că nicio persoane nu se află ”în stare foarte gravă” și că vor fi transportate la spital.

image

Brigada de Poliție Rutieră (BPR) a anunțat că, la acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație. "În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație" a transmis BPR.

Polițiștii la recomandă conducătorilor auto sa evite deplasarea in zona și sa folosească următoarele rute ocolitoare:

• Splaiul Independentei - Bd Unirii- Bd Decebal - Șos Mihai Bravu

•Splaiul Independenței - Bd Regina Maria- Bd Mihail Kogălniceanu - Sos Viilor

Val de accidente

De la redeschiderea Pasajului Unirii cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Imediat după inaugurare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii și care arată și verifică înălțimea maxim admisă.

Apoi, pe 8 septembrie, Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat de Primăria Sectorului 4, a fost blocat de un TIR care a acroșat același limitator de înălțime.

În fine, pe 21 septembrie un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din Bucureşti, după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite