Gigi Becali se răzgândeşte şi îşi menţine declaraţiile împotriva lui Puiu Popoviciu: „Mi-a fost milă şi am zis ia să închid eu gura cum scrie şi-n Sfânta Scriptură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Becali este audiat la Curtea de Apel Bucureşti
George Becali este audiat la Curtea de Apel Bucureşti

George Becali s-a prezentat joi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti unde a declarat că îşi menţine plângerea făcută în dosarul în care omul de afaceri Puiu Popoviciu este judecat pentru o pagubă adusă statului de 300 de milioane de euro prin afacerea Băneasa. Anterior, Becali a declarat că nu-şi menţine declaraţia dată împotriva lui Popoviciu. De aceea s-a alescu un nou dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

UPDATE În urmă cu câteva minute în declaraţia dată în faţa magistraţilor, Gigi Becali a precizat că îşi menţine plângerea dată în faţa procurorilor DNA în acest dosar.

„Menţin întru totul plângerea pe care am făcut-o la Direcţia Naţională Anticorupţie în 12 iunie 2006. Am citit-o, am luat o copie şi de la parchet, am citit-o, am recitit-o. Declaraţia scrisă şi semnată de mine la data de 14 iunie 2006 o menţin în totalitate, e scrisă de mine cu mâna mea. Nu mai ştiu nimic nou. Tot timpul în viaţă mea ce am făcut am făcut numai cu bună credinţă, eu minciună nu am zis niciodată. Eu nu am fac o evaluare ştiinţifico-tehnică. Eu am spus opinia mea, oricine poate să-şi dea cu părerea, terenul există, nu a plecat de la locul lui, puteţi să puneţi experţi care să-l evalueze. Este propria mea opinie”, a spus în instanţă Becali.

De asemenea, el a precizat că nu îşi menţine ultimele două declaraţii date în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, precizând că nu le-a citit, iar procurorul de caz „nu a fost profesionist pentru nu a citit-o”.

„Ultimele două declaraţii date în faţă Curţii de Apel Bucureşti, adică aia din puşcărie, când eram în puşcărie, din 27 octombrie 2015 - plus de asta, era Băsescu preşedinte şi-mi era frică - şi cea din 15 februarie 2016 nu mai le menţin pentru că nu citisem şi nici doamna procuror nu a fost profesionistă, nu mi-a citit-o şi nici dumneavoastră domnule preşedinte nu mi-aţi zis. Puteaţi să-mi ziceţi: «Bă Becali, ia uite ce ai scris tu aici!”, a mai precizat Becali.

Unul dintre avocaţii din sală le-a zis magistraţilor că Gigi Becali se află într-o „situaţie de constrângere”, moment în care procurorul de caz l-a întrebat pe afacerist dacă a fost constrâns în vreun fel. 

„Nu, nu, domnule preşedinte, eu nu am fost constrâns. E adevărat că necitind m-am gândit probabil «ce să mă bag eu în toate?!» şi mi-a fost milă şi am zis ia să închid eu gura cum scrie şi-n Sfânta Scriptură”, a răspuns Becali. 

Becali vrea NUP în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă

Un alt avocat a cerut să se consemneze că latifundiarul din Pipera a cerut procurorului să i se dea neînceperea urmăririi penale (NUP - n.r.) în dosarul în care este suspectat de mărturie mincinoasă.

„Atunci să consemnaţi şi, conform articolului, ia dă articolul încoa', că dacă am revenit asupra declaraţiei, să i se dea NUP”, a completat Becali. Omul de afaceri i-a cerut articolul de lege fostei judecătoare Sofica Dumitraşcu, acum avocat. „Ce, nu ştii articolul? Judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu ştii articolul?!”, a spus Gigi Becali, după care apoi s-a adresat instanţei: „Am luat-o că mi-e rudă şi să-mi spună să nu zic prostii aici”. 

„Domnule preşedinte, domnii avocaţi nu înţeleg că viaţa asta e frumoasă şi într-o sală aşa, mai faci şi-o glumă”, a continuat Becali.

Gigi Becali audiat la Curtea de Apel Bucureşti

Omul de afaceri George Becali a mai fost audiat în acest dosar, asta după ce, pe 17 martie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să admită cererea procurorilor DNA de a-l reaudia pe omul de afacerii.

Anchetatorii spun că declaraţia dată iniţial de George Becali la DNA a fost o probă importantă care a dus la judecarea lui Puiu Popoviciu pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri din Băneasa. Ulterior, Becali a declarat altceva.

Concret, pe 25 februarie, Gigi Becali a anunţat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că şi-a schimbat poziţia faţă de ce a declarat în timpul urmăririi penale în dosarul în care este cercetat Popoviciu. Becali a arătat în faţa instanţei că nu îşi mai menţine declaraţia dată în faţa procurorilor, pentru că este mult de atunci şi oricum totul era „la nivel de bârfă”.

Puiu Popoviciu, trimis în judecată

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au fost trimişi atunci în judecată, alături de alte opt persoane, pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

Procurorii au stabilit că prin aceste fapte s-a produs statului un prejudiciu de 335.387.260 de lei, iar dauna produsă USAMV Bucureşti se ridică la suma de 619.472.218 lei.

Gabriel Aurel Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar Ilie Cornel Şerban, fost director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MA, şi Petru Daniel Pitcovici, fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie, sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului. Ioan Neculae Alecu, fost rector al USAMV Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, şi Ioan Todiraş, fost viceprimar al Sectorului 1 sunt judecaţi pentru abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite