Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, achitaţi de Curtea de Apel. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Ţerbea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie din arbitraj au fost achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

Judecătorul a decis, de asemenea, ridicarea sechestrelor puse pe bunurilor inculpaţilor şi a altor măsuri dispuse în dosar.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ţerbea este acuzat de dare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Vasile Avram, plimbat cu elicopterul de omul de afaceri

Potrivit procurorilor, pe 21 mai 2011, Vasile Avram, suprevizorul meciului FCM  Târgu Mureş – Universitatea Cluj, ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ţerbea 19.000 de euro pentru a delega arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Târgu Mureş, la jocurile campionatului 2011-2012. În plus, procurorii spun că Ţerbea i-ar fi asigurat arbitrului transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti – Târgu Mureş, iar elicopterul ar fi fost pilotat de Nicolae Iacobescu, care împreună cu Vasile Chiorean i-ar fi dat lui Avram banii de la omul de afaceri.

Totodată, procurorii anticorupţie spun că, în septembrie, în condiţiile în care Avram era cercetat în stare de arest preventiv, avocatul acestuia, Adrian Penciu, i-ar fi dat un exemplar fals al unei hotărâri din ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, potrivit căreia delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I începând cu returul sezonului 2010 – 2011 ar fi fost făcută de altcineva, nu de arbitrul Avram. Astfel, Vasile Avram ar fi fost scos de sub răspunderea penală.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unei sume de 22.000 de euro ce îi aparţine lui Avram. În 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Avram şi Ţerbea, ei fiind eliberaţi în 21 noiembrie.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite