Fostul procuror Mircea Negulescu a fost achitat pentru anchetarea abuzivă a lui Vlad Cosma

0
Publicat:

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost achitat luni de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) într-un dosar în care a fost reclamat de fostul deputat Vlad Cosma pentru cercetare abuzivă.

Mircea Negulescu / Foto: Arhivă
Mircea Negulescu / Foto: Arhivă

Potrivit deciziei, Mircea Negulescu, cunoscut ca „Portocală”, a  fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.  În plus, instanța a respins acțiunea civilă formulată de Vlad Cosma.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorei Stroe Cecilia Cristina). În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Alexe Răzvan). În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Vaida Mihai Florian). În baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 1 C. proc. pen., respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cosma Vlad Alexandru ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii", se arată în sentinţa judecătorilor, potrivit Agerpres.

Mircea Negulescu a fost trimis în judecată în iunie 2020, dosarul fiind instrumentat de Adina Florea, fost procuror la Secţia Specială.

El era acuzat că, pe vremea când activa ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a „fabricat" probe şi a obligat patru persoane, printre care şi afaceristul Răzvan Alexe, să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase într-un dosar în care fostul deputat Vlad Cosma era cercetat pentru evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor.

Acesta este al doilea dosar în care Mircea Negulescu scapă de acuzaţii. La începutul lunii octombrie, Instanţa supremă a dispus retrimiterea la Parchet a dosarului în care fostul procuror era acuzat, alături de un fost poliţist, că a „fabricat" probe şi a obligat martori să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în dosarul „Tony Blair", care îi viza pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite