Fosta şefă a executorilor judecătoreşti din Bucureşti, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorina Gonţ, fosta şefă a executorilor judecătoreşti din Capitală, a fost condamnată definitiv la 5 ani închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (44 acte materiale), într-un dosar în care prejudiciul se ridică la circa trei milioane de lei, scrie Ziare.com.

Sentinţa a fost dată de Curtea Supremă, după 4 ani de procese. Concret, Dorina Gonţ fusese condamnată la aceeaşi pedeapsa de Curtea de Apel Bucureşti, iar Înalta Curte a respins apelul acesteia. Fost preşedinte al Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Dorina Gonţ s-a suspendat după începerea anchetei din funcţia de executor judecătoresc.

În acelaşi dosar, afaceristul Ciprian Nistor a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce Înalta Curte a contopit pedeapsa cu o altă sentinţa primită de acesta în celebrul dosar Radisson.

Acuzaţiile procurorilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti arată în rechizitoriu că Ciprian Nistor, în perioada 2011-2014, "în calitate de administrator de fapt al SC Velotraco Trading Limited SRL Bucureşti, a pus la dispoziţia inculpatei Gonţ Dorina, responsabil fiscal al Biroului Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dorina Gonţ, Lucian Gonţ şi Marian Panait, un număr de 44 de facturi fiscale privind operaţiuni fictive în valoare de 9.242.844,80 lei, inclusiv TVA, pe care această le-a înregistrat în contabilitatea Biroului", se arată în rechizitoriu.

Prin această acţiune, bugetul statului ar fi fost fost prejudiciat cu 2,9 milioane de lei, susţin procurorii.

Despre fostul şef al executorilor judecătoreşti, procurorii arată că "Gonţ Dorina este subiect activ al infracţiunii, deoarece răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii i-a revenit acesteia în fapt, chiar dacă în contractul de societate nu s-a menţionat în mod expres acest lucru".

Despre cei trimişi în judecată în acest caz, anchetatorii arată că "inculpaţii au acţionat cu intenţie directă, calificată prin scopul urmărit de aceştia, respectiv acela de a nu plăti impozitul şi taxa".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite