Elicopter, motociclete, maşini de pompieri şi câini poliţişti la MAI, de Ziua Porţilor deschise pentru copii

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează, miercuri, a XIII-a ediţie a evenimentului Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, între orele 8.30 - 13.30, la sediul din Piaţa Revoluţiei, relatează Agerpres.

Ziua porților deschise pentru copii la MAI FOTO ISU Mureș
Ziua porților deschise pentru copii la MAI FOTO ISU Mureș

Copiii şi adulţii care îi însoţesc vor avea ocazia să vadă un elicopter al IGAV, laboratorul criminalistic al Poliţiei Române, motociclete şi maşinile pompierilor, sistemele tehnice de supraveghere a frontierei, uniforme de epocă şi drapele de luptă, precum şi cai şi câini care acordă sprijin efectivelor Ministerului de Interne în îndeplinirea misiunilor, informează un comunicat transmis de MAI.

Cei prezenţi vor putea să viziteze clădirea ministerului, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar şi balconul ministerului, reprezentativ pentru istoria recentă a României.La sediul MAI vor fi amenajate standuri expoziţionale ale Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviaţie şi ale altor structuri ale MAI, unde vor fi prezentate materiale, echipamente, dar şi autospeciale folosite în activitatea zilnică.

"Demonstraţiile de dresaj canin, exerciţiile de autoapărare, lecţiile de acordare a primului ajutor medical, ateliere de alpinism - sunt parte a programului pregătit pentru această zi. Iar pentru ca vizita să fie mai plăcută, vor fi organizate şi spectacole scurte de dans şi muzică de către tineri artişti", arată sursa citată.

Toţi vizitatorii vor avea ocazia să îi cunoască mai bine pe profesioniştii unor domenii interesante şi provocatoare din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, care, în fiecare zi, sunt la datorie, precizează MAI. 

Cum a apărut Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, atât în România, cât şi în alte 50 de ţări de pe glob. Pe 1 iunie se celebrează copiii, miracolul naşterii şi al purităţii şi dreptul copiilor de a fi protejaţi.

Menţiunile despre această sărbătoare au apărut pentru prima dată la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, ce a avut loc la Geneva, în august 1925 şi în cadrul căreia 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. 

Cu toate acestea, instituirea efectivă a unei zile dedicată copiilor a venit mult mai târziu. În octombrie 1953, Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, le-a propus ideea membrilor Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care au adoptat-o oficial un an mai târziu. 

În 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să dispună de o zi dedicată copiilor. Va fi marcată drept „o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei ONU şi bunăstării copiilor din toată lumea“.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite