Editorialul cititorului: Televiziuni fără pretenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am renunţat să mă mai uit la televizor de când aveam 15 ani, iar pe la 17 l-am dat mamei să-l pună în bucătărie. Cred că a fost o iniţiativă curajoasă, ţinând cont că majoritatea prietenilor vorbeau despre telenovele, eleva porno sau cât de nerealist a putut să fie reality-show-ul din seara trecută.

Mă simt mai bine când nu mai trebuie să mă implic în discuţii şi să îmi dau şi eu cu părerea. Iar asta cred că se numeşte bârfă. Până la urmă, nu ar fi un lucru rău să filtrezi informaţia primită prin intermediul TV-ului, dar problema este evidentă: care informaţie?

Publicul vrea să judece, să dea verdicte. Se simte uşurat şi superior când îi vede pe alţii în situaţii mai proaste decât a lui. Internetul mi se pare cea mai bună sursă de informare. Şi TV-ul îţi dă posibilitatea să schimbi canalul, dar ce te faci când nu ai pe ce schimba? „Lătrăi" de presă vor exista întotdeauna, indiferent cine va fi la putere. Însă pe mine altceva mă nemulţumeşte: că nu prea sunt alternative, adică posturi de ştiri care măcar să încerce imparţialitatea şi să lase telespectatorul să-şi facă o părere fără să i-o bage cu de-a sila pe gât. Ne lipseşte un „Euronews" românesc. A încercat ceva televiziunea publică, dar TVR Info e un post plictisitor, care mai mult dă imagini cu webcam-uri decât ştiri şi informaţii.

Avem o mulţime de emisiuni cu „vedete" (adică piţipoance combinate cu bogătaşi, copii care se ceartă pe averea părinţilor celebri decedaţi şi câte şi mai câte). Dar mai nimic care să nu-ţi insulte inteligenţa. Şi când mă gândesc că multe posturi străine dau pe acest tronson orar concursuri de cultură generală. De când n-aţi mai vazut aşa ceva la televiziunile mioritice? Atunci, ce pretenţii să mai ai?

Alexandra

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite