Dosarul Retrocedărilor: Tudor Chiuariu şi-a folosit influenţa asupra prefectului de Bacău, cu care s-a întâlnit în cadru privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA susţin că Tudor Chiuariu este o piesă importantă din puzzle-ul retrocedărilor ilegale de păduri, în care sunt implicate mai multe personaje importante, printre care Paltin Sturdza, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul său Andrei Hrebenciuc şi deputatul Ioan Adam.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Tudor Chiuariu şi-a asumat, în anul 2012, un rol esenţial în grupul infracţional organizat coordonat de Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza, folosindu-şi influenţa politică dată de calitatea de deputat şi fost ministru al Justiţiei asupra prefectului judeţului Bacău de la acea vreme, Claudiu Octavian Şerban, pentru a urgenta reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 de hectare de teren forestier, conform unor surse judiciare.

Din probele strânse de anchetatori rezultă că Chiuariu s-a întâlnit într-un cadru privat cu prefectul Şerban, fost coleg de partid, căruia i-a cerut să urgenteze punerea în executare a deciziei Tribunalului Covasna privind respectiva suprafaţă de pădure.

În plus, Tudor Chiuariu este acuzat că s-a numărat printre iniţiatorii unei alte întâlniri în cadru neoficial, desfăşurată la locuinţa primarului din Slănic Moldova, Andrei Şerban, unde a fost invitat şi directorul Direcţiei Silvice Bacău, Viorel Ghelase. Scopul întâlnirii a fost acela de a-l asigura pe Paltin Gheorghe Sturdza că cei solicitaţi sunt dispuşi să răspundă solicitărilor parlamentarului.

Senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat în dosarul de corupţie legat de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie Braşov au dispus control judiciar pe o durată de 30 de zile faţă de Tudor Chiuariu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite