Dosarul „Microsoft“. DNA: În acest moment, Victor Ponta „nu are calitate de suspect sau de inculpat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat miercuri că, în acest moment, premierul Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, „nu are calitate de suspect sau de inculpat” în dosarul „Microsoft”.

Evenimentul zilei” precizează că a transmis către DNA o solicitare pentru a afla dacă premierul Victor Viorel Ponta are vreo calitate în dosarul „Microsoft” în care procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunităţii unor foşti miniştri. Răspunsul instituţiei a fost: „În acest moment, persoana menţionată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, în  dosarul la care faceţi referire”.

Adrian Năstase, premier în perioada în care s-au petrecut faptele, şi Victor Ponta, şeful Corpului de Control al Guvernului la acea vreme, sunt doar două dintre personajele ale căror nume apar în dosarul în care până acum sunt suspectaţi de corupţie nouă foşti miniştri.

Nici numele unor importanţi oameni de afaceri nu au fost ocolite de scandalul care a zguduit clasa politică.

Astfel, un martor a relatat procurorilor cum şeful Fujitsu Siemens România, Claudiu Florică, ar fi încercat să pună presiune asupra lui Victor Ponta pentru ca firma sa să reintre pe filiera contractelor cu statul. Declaraţia martorului este menţionată în documentul prin care Parchetul General a cerut aviz de la Parlament pentru ridicarea imunităţii a trei dintre foştii miniştri implicaţi în dosarul „Microsoft”.

Şeful Fijitsu Siemens, personaj-cheie

Denunţătorul susţine că, în 2004, Claudiu Florică, la acea dată şeful Fujitsu Siemens Computers, a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la Ministerul Educaţiei, pentru a obliga firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Florică în cele două extensii de contract, ambele semnate în timpul guvernării PSD. 

Potrivit declaraţiei martorului, „în schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcute prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată”. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/dosarul-maini-curate" target="_blank">View the story "Dosarul „Mâini curate“ " on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite