Dosarul Bica 2. Adrian Videanu a scăpat de controlul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Videanu este judecat pentru abuz în serviciu FOTO Mediafax
Adrian Videanu este judecat pentru abuz în serviciu FOTO Mediafax

Fostul ministru Adrian Videanu a scăpat de controlul judiciar impus în dosarul „Bica 2”. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au respins, ca tardivă, contestaţia procurorilor anticorupţie împotriva deciziei prin care i-a fost revocată măsura. Decizia este definitivă.

Înalta Curte decis, pe 18 iunie,  înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, judecaţi pentru corupţie în dosarul ANRP. Totodată, judecătorii au revocat controlul judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. 

Dosar trimis în judecată

Alina Bica va fi judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

Videanu va răspunde în faţa magistraţilor pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu. Fostul ministru este cercetat sub control judiciar.

De asemenea, tot în acest dosar, vor fi judecaţi şi Dorin Cocoş, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul acestuia, Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, dar şi Florentin Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Astfel, arată procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat. În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite