Doi elevi, traficanți de droguri. DIICOT a reținut 7 persoane, între care un minor

0
Publicat:

DIICOT a dispus reținerea a șapte persoane, dintre care un minor, cercetați în două cauze, privind săvărșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Două dintre persoanele inculpate sunt elevi.

Doi elevi, traficanți de droguri FOTO: Inquam Photos
Doi elevi, traficanți de droguri FOTO: Inquam Photos

„La data de 12.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a 7 inculpați, dintre care unul minor, cercetați în două cauze, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursa citată arată că cei șapte inculpați au comercializat canabis, în perioada 2022-2023, în mod repetat (peste 80 de acte materiale, consumatorilor de pe raza județului Tulcea. DIICOT arată că printre consumatori se numără inclusiv elevi.

Doi dintre inculpații în dosar sunt elevi, DIICOT precizând că astfel au avut acces la consumatorii de droguri din unitățile de învățământ în care erau școlarizați.

DIICOT precizează că marți, 12 septembrie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de canabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută.

Miercuri, 13 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii serviciului de Combatere a criminalității Organizate Tulcea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din I .P.J. Tulcea, polițiștilor de frontieră din S.T.P.F. Tulcea și jandarmilor din cadrul I.J.J. Tulcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în comunicatul DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite