Europarlamentarul PSD Claudiu Manda scapă de dosarul DNA. Fapte de care era acuzat s-au prescris

0
Publicat:

Instanța supremă a stabilit că faptele de corupție de care era acuzat europarlamentarul PSD Claudiu Manda s-au prescris. Decizia nu este definitivă.

ÎCCJ a constatat prescrierea faptelor de care era acuzat Claudiu Manda. Foto: Facebook
ÎCCJ a constatat prescrierea faptelor de care era acuzat Claudiu Manda. Foto: Facebook

În aceeași cauză, Marius Nicolae Simcelescu, fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia instanței supreme nu este definitivă.

DNA l-a trimis în judecată pe Claudiu Manda în aprilie 2021 pentru folosirea influenţei ori a autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000).

DNA îl acuza pe Manda că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a partidului, ar fi intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj, coleg de partid, pentru a rezolva problemele beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoieşti.

"Intervenţia inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obţinerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid şi pentru primarul comunei Bratovoeşti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti, faţă de care, AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obţinute în mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) şi de a le procura acestora, tot în mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate către AJPIS Dolj", spunea DNA la momentul trimiterii în judecată.

AJPIS DOlj a suferit un prejudiciu de 315.850 lei, potrivit DNA.

După trimiterea în judecată, Claudiu Manda susține, într-o postare pe Facebook, că nu a încălcat legea.

Claudiu Manda a fost parlamentar și președinte al Comisiei de control al SRI în perioada în care PSD era condus de Liviu Dragnea. Europarlamentarul este căsătorit cu Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, în prezent primar al Craiovei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite