Dezvăluiri despre medicul de la Polizu acuzat că lasă copii să moară: „A refuzat să acorde îngrijiri fetiței”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Un obstetrician de la Maternitatea Polizu este acuzat de tentativă de omor calificat Foto: Arhivă
Un obstetrician de la Maternitatea Polizu este acuzat de tentativă de omor calificat Foto: Arhivă

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale, procurorii au reținut existența unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situație de fapt, se mai arată în comunicat:

”La data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiță viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de obstetrică și ginecologie. Cel din urmă a declarat nașterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”.

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală, cercetările fiind continuate de Parchet și de Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Municipiului București.

”Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesula de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în document.

 Potrivit unor articole din presă citate de Agerpres, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară. Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac şi introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite