Deţinut din Penitenciarul Bistriţa, internat în stare gravă după ce ar fi consumat droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un deţinut din Penitenciarul Bistriţa a ajuns în stare gravă la spital FOTO Adevărul
Un deţinut din Penitenciarul Bistriţa a ajuns în stare gravă la spital FOTO Adevărul

Un deţinut din Penitenciarul Bistriţa este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în stare gravă, existând suspiciunea că ar fi consumat droguri şi morfină, iar Penitenciarul şi Poliţia au declanşat anchete în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Penitenciarului Bistriţa, un echipaj medical a preluat, duminică la prânz, un deţinut care se prezentase la cabinetul medical al unităţii în cursul dimineţii, cu o "stare fizică alterată caracterizată prin somnolenţă".

"Persoana privată de libertate a fost ţinută sub observaţie şi monitorizare constantă şi, întrucât starea acesteia nu s-a ameliorat până în jurul amiezii, personalul medical de serviciu a solicitat intervenţia de urgenţă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatul, care execută o condamnare de patru ani pentru furt calificat, a fost transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Bistriţa pentru investigaţii medicale suplimentare.

Surse medicale au declarat, luni, pentru Mediafax, că deţinutul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, existând suspiciunea că ar fi consumat droguri şi morfină.

Contactat în legătură cu acest subiect, comandatul Penitenciarului Bistriţa, Lucian Siman, a declarat că starea deţinutului este gravă.

"Într-adevăr există suspiciunea că ar fi consumat droguri şi ar fi luat şi morfină. Deocamdată nu avem confirmare din partea medicilor fiindcă se mai fac analize. Drogurile ar fi putut ajunge la el, dacă într-adevăr e vorba de aşa ceva, prin intermediul vizitelor, dar el nu primea vizite. Facem o anchetă acum să vedem cum s-a putut ajunge la această situaţie. Mai întâi verificăm deţinuţii, abia apoi, dacă va fi nevoie, vom viza şi personalul", a declarat Siman.

Comandantul a spus că deţinutul, în vârstă de 28 de ani, a suferit de anumite boli, pe care însă nu le-a menţionat întrucât fişa medicală este confidenţială.

"El a mai fost bolnav. Nu pot spune de ce anume suferea fiindcă fişa e confidenţială. Oricum, şi Poliţia face o anchetă, şi noi facem ancheta noastră. Trebuie să aflăm care este adevărul din spatele acestei întâmplări, cine şi ce i-a dat", a spus Siman.

În Penitenciarul Bistriţa sunt închise peste 500 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite