Descinderi de amploare în Capitală şi în alte două judeţe, la firme şi persoane bănuite de infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
43 de percheziţii au loc marţi dimineaţă FOTO Adevărul
43 de percheziţii au loc marţi dimineaţă FOTO Adevărul

Poliţiştii au descins marţi dimineaţă la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, Prahova şi Ilfov, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice. Nu mai puţin de 43 de percheziţii au loc la această oră, 30 de mandate urmând să fie puse în aplicare în cursul acestei zile.

Potrivit Poliţiei Române, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal în baza unor facturi emise de firme „fantomă”.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 — 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, prin intermediul societăţilor comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

„De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la acţiune participă şi jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite