Deputatul Vasile Gliga a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul a fost găsit şi în incompatibilitate
Deputatul a fost găsit şi în incompatibilitate

Deputatul Vasile Gliga a fost condamnat, marţi, de magistraţii Curţii Supreme la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. Acesta şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar.

Judecătorii au respins apelul formulat de deputatul PSD şi au decis să menţină soluţia dată de prima instanţă.

Vasile Gliga este acuzat că, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, ar fi propus angajarea şi ar fi avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor.

Vasila Gliga găsit şi în incompatibilitate

Deputatul PSD Vasile Gliga a fost în incompatibilitate timp de un an şi cinci luni, fiind deputat şi comerciant persoană fizică în acelaşi timp, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Vasile Ghiorghe Gliga, deputat PSD în mandatul 2008-2012, a deţinut, simultan, în perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010, şi calitatea de comerciant persoană fizică, arată miercuri Agenţia Naţională de Integritate, într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor legale, Gliga nu va mai avea dreptul să ocupe o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. De asemenea, potrivit legii, dacă a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Ce scrie în declaraţia sa de avere

Potrivit declaraţiei sale de avere, din iunie 2014, Vasile Gliga deţine şase terenuri agricole, în suprafaţă totală de aproximativ 500 de hectare, două terenuri forestiere, de 25 de hectare, şi un teren intravilan, de 70 de metri pătraţi, toate cumpărate în perioada 1995-2012.

Gliga nu are apartamente sau case de locuit şi nici maşini, conturi, depozite bancare sau fonduri de investiţii de peste 5.000 de euro, conform documentului citat.

Deputatul i-a donat Eugeniei Demeter, în decembrie 2013, o casă de locuit în valoare de peste 130.000 de lei, iar în martie 2014 a vândut un teren intravilan societăţii Gliga Companies SA, pentru care a primit 590.000 de lei.

Vasile Gliga are acţiuni sau părţi sociale în valoare totală de aproape 850.000 de lei, la Gliga Instrumente Muzicale SA, GEV Imob SRL şi Rocredit IFN SA. Acesta trebuie să restituie un credit luat în 2008, pentru care plăteşte lunar aproape 4.800 de euro.

Gliga a obţinut ca deputat 60.372 de lei, iar soţia acestuia, şef serviciu la Gliga Instrumente Muzicale SA, a încasat, în anul fiscal anterior, 17.799 de lei. Deputatul a mai obţinut aproape 10.000 de lei din cedarea folosinţei bunurilor către Vodafone şi Cosmote.

În declaraţia de avere, Gliga a mai notat venituri de aproximativ 340.000 de lei din acţiunile şi părţile sociale deţinute la cele trei firme, precum şi venituri din domeniul agricol de aproape 269.000 de lei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite