Deputatul UDMR Mate Andras Levente, urmărit penal. El este acuzat că şi-a angajat soţia la cabinetul de parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mate Andras Levente, deputat UDMR FOTO satmareanul.net
Mate Andras Levente, deputat UDMR FOTO satmareanul.net

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, este urmărit penal pentru conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar. Soluţia de neîncepere a umăririi penale dispusă iniţial a fost infirmată de prim-adjunctul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale reiese că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16.03.2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă, care a fost avizat chiar de către acesta.

În baza contractului de muncă astfel încheiat, soţia deputatului a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

În comunicatul emis de Ministerul Public, se precizează că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mate Andras a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că faptul că a fost citat la Parchetul General nu este o noutate şi că în acest caz nu s-a pus în mişcare acţiunea penală.

"Am fost citat, miercuri, şi m-am prezentat la Parchetul General în dosarul vechi din 2011, în care am fost cercetat pentru conflict de interese, la sesizarea ANI, şi am dus nişte documente. Nu este vorba despre nimic nou. Procurorii mai au ceva de cercetat în acest dosar şi au cerut probe noi, iar pentru aceasta a fost nevoie de infirmarea soluţiei de neîncepere a urmării penale. Dar nu s-a pus în mişcare acţiunea penală", a spus Mate Andras Levente.

Deputatul UDMR Mate Andras Levente face parte din lotul celor 15 actuali şi foşti demnitari faţă de care ANI a făcut plângere penală la Parchet,deoarece îi suspectează de conflict de interese.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite