Curtea de Apel Piteşti a stabilit pe 8 iunie primul termen, după strămutarea dosarului, în procesul dintre dintre Codruţa Kovesi şi Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi care a fost strămutat de la Curtea de Apel Bucureşti va avea în 8 iunie primul termen la Curtea de Apel Piteşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3,  de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie.

Cererea de strămutare a fost formulate de Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul "Bercea - Mircea Băsescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie.

Completul de judecată care va analiza în continuare dosarul va păstra toate actele îndeplinite de instanţă înainte de strămutare.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.

Acţiunea fusese depusă de Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale “pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane".

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel, acesta judecându-se iniţial la Curtea de Apel Bucureşti.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite