Cum îl caută polițiștii pe primarul Cherecheș: unul sare gardul, altul intră pe poarta descuiată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală a publicat imagini cu polițiștii de la Investigații Criminale care îl caută pe Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, după ce acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Edilul cu tente penale nu a fost găsit acasă, dar potrivit imaginilor unul dintre polițiști a sărit gardul vilei lui Cherecheș pentru a intra în curte fără să mai verifice dacă poarta este încuiată. În acest timp un coleg intră pe poarta descuiată.

Reamintim că, imediat după condamnare primarul a dispărut. „Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, a comunicat poliția.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Captura video
Captura video

Totodată, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

Instanța a dispus și menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

Amintim că socrii lui Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv, după ce soacra primarului ar fi fost prinsă în flagrant, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă în dosar de corupție al ginerelui său.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj l-au trimis în judecată, în septembrie 2018, pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cătălin Cherecheş, în calitate de deputat, până la data de 30 mai 2011, şi, ulterior, primar al Municipiului Baia Mare, pentru luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, fals în declaraţii în formă continuată şi corupere a alegătorilor în formă continuată, arată g4media.ro. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite