Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită SURSE

0
Publicat:

Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din cadrul Primăriei Capitalei, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Cristian Pluta, directorul adjunct ASSMB - FOTO INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Cristian Pluta, directorul adjunct ASSMB - FOTO INQUAM Photos Octav Ganea jpg

Au mai fost reținuți managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, un reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, Alexandru-Paul Dumitru, şi Silviu Stăncilă, conform surselor citate. Iar o altă persoană implicată în dosar, ar fi plasată sub control judiciar.  

Un comunicat al DNA, transmis în cursul zilei de luni, 18 septembrie, anunța că s-au efectuat percheziții domiciliare în opt locații din județul Ilfov și București, inclusiv în sediul unei instituții publice, dar și în sediile unor societăți comerciale și în locuințele unor persoane fizice.  

 Cristian Plută este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie,spun surse judiciare, potrivit Agerpres.. 

 De asemenea, sursele judiciare citate arată că directorul adjunct ASSMB ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a ajuta anumite societăți comerciale să câștige licitaţii organizate de instituţie. 

 Totodată, în luna aprilie, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, în mod direct, dar şi prin intermediul lui Silviu Stăncilă, promisiunea unei sume de bani corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor plătite de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în baza acordului-cadru încheiat la data de 4 aprilie între ASSMB şi asocierea Alpha Max Build - Avision Strategy Consulting, având ca obiect "Execuţie lucrări de reparaţii, reabilităţi şi modernizări la unităţile sanitare şi imobilele aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Mediale Bucureşti", în scopul plăţii facturilor la timp şi încheierii de contracte subsecvente, scrie Agerpres. 

 Cristian Plută ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, 306.439,17 lei, ce reprezintă 5% din suma totală a facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Build - 6.128.783,45 lei, în perioada 28 august-3 septembrie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite