Perchezițiile DNA la Administrația Spitalelor București. Directoarea Sivache multumește procurorilor anticorupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Gabriela Sivache, chiar directoarea Administrației Spitalelor București, denunțătoare în dosarul DNA, a ținut o conferință de presă în care a explicat cum trebuie să funcționeze instituția din subordinea ei.

Declarațiile Oanei Gabriela Sivache

-Este un moment în care se face lumină și curățenie

-Avem obligatia de a sprijini eforturile medicilor

-Coruptia din sistemul de sănătate e o crima împotriva umanității

-Lupta împotriva corupției este o obligație morală. Nu e suficient să avem legi, trebuie să fie respectate

-Liderii din sănătate trebuie să fie modele de integritate

-Cei care nu înțeleg această misiune trebuie să răspundă pentru faptele lor. Corupția ucide nu e doar un slogan, e o realitate crudă

-Azi, la ASSMB justiția lucrează, suntem la dispoziția DNA

-Toți cei care încalcă aceste reguli trebuie pedepsiți pentru faptele lor.

-Mecanisme corupte pun la pământ instituții

-Multumesc instituțiilor statului care lupta cu faptele de corupție

Reamintim că procurorii DNA au făcut percheziții luni dimineață la Administrația Spitalelor București (ASSMB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, în legătură cu fapte de luare de mită de către persoane din conducere, conform unor surse judiciare. Ar fi vizat directorul adjunct Cristian Plută, care ar fi primit mită aproximativ 80.000 de euro, o parte din bani fiind pentru acordarea unor contracte de achiziție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București”, a transmis DNA.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este un serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanţată din bugetul Municipiului București, înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București în anul 2008.

Director general al ASSMB este la acest moment Oana Gabriela Sivache, iar director general adjunct este Cristian Plută.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite