Cristian Boureanu a invocat amnezia, după ce s-a bătut cu un agent de la Rutieră. „Poliţistul a ripostat instinctiv, ca să se apere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PDL Cristian Boureanu a ajuns în arest preventiv, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru ultraj, după ce s-a bătut cu un agent de la Rutieră în plină stradă. Poliţiştii susţin că fostul deputat era în stare de ebrietate în momentul în care s-a produs altercaţia.

Scandalul dintre fostul deputat Cristian Boureanu şi poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei ia amploare după ce noi imagini din noaptea altercaţiei au intrat în atenţia publică. Concret, Boureanu, arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie luată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj după ce ar fi insultat, ameninţat şi agresat un echipaj de poliţie care a oprit maşina în care se afla pentru un control. 

În cel mai recent filmuleţ făcut public de Brigada Rutieră a Capitalei este surprins şi schimbul de replici dintre Boureanu şi agentul de la rutieră, pe care fostul parlamentar l-a lovit în zona inghinală şi căruia i-a prins degetele la portiera maşinii. În înregistrare, poliţistul căruia Boureanu i-a prins mâna la portiera maşinii îl ameninţă că îl „scoate” la ştiri şi că îi va face dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală, spunându-i şi că este beat. Filmul se încheie cu episodul în care poliţistul este lovit pentru a doua oară şi ripostează dându-i un pumn în faţă lui Cristian Boureanu.

„Poliţistul a ripostat când Boureanu l-a lovit în zona inghinală, instinctiv, ca să se apere. El nu mai ştia dacă mai dă sau nu mai dă Boureanu. Este o durere înfiorătoare când eşti lovit în acea zonă a corpului şi, vă daţi seama, colegul meu avea şi degetele fracturate de Boureanu în portiera maşinii. Reacţia a fost imediată, nu la mult timp după ce a primit lovitura şi nu se poate spune că a fost vreo răzbunare”, au explicat surse citate de Agerpres, potrivit cărora un poliţist poate folosi forţa pentru a imobiliza un agresor, la fel cum poate face uz şi de arma din dotare, dacă este cazul. 

Poliţia rutieră a făcut publice imaginile de la incidentul în care a fost implicat Cristian Boureanu

Godină: „Reacţia agentului a fost corectă”

Scandalul a fost tranşat şi de poliţistul Marian Godină, care i-a luat apărarea colegului de breaslă şi care a explicat, pe contul său de Facebook, că reacţia agentului de poliţie, care a ripostat, a fost una proporţională şi corectă. 

„Pentru cei care spuneau că poliţistul nu a avut nicio reacţie şi că a fost prea blând. Urmăriţi finalul. A avut reacţie sau nu? Eu zic că a fost o reacţie proporţională şi corectă. Mie, unul, mi-a făcut ziua mai frumoasă. Bravo, colegule! Aşa trebuia răspuns!”, a scris Godină pe contul său de socializare.

Mai mult, surse din Brigada Rutieră a Capitalei au arătat că agentul care l-a lovit pe Boureanu era în legitimă apărare, în baza legii 218/2002. 

Scandalul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, atunci când s-a produs incidentul. Concret, Boureanu ar fi izbucnit în momentul în care agenţii de poliţie au oprit maşina în care se afla, în autoturism fiind prezente alte trei persoane. După ce conducătorului auto i-au fost solicitate actele maşinii, fostul deputat a devenit recalcitrant, ameninţându-i pe oamenii legii. Cu toate că aceştia i-au cerut să se calmeze, Boureanu nu a făcut-o, el fiind imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări.

A invocat amnezia la audieri

Înainte, însă, fostul parlamentar a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost dus cu o ambulanţă, fiind externat abia vineri după amiază, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral şi fractură de sinus maxilar. Diagosticul a fost menţionat şi la audieri, dar şi în faţa magistraţilor, unde a fost invocată „amnezia”. 

Audierea lui Cristian Boureanu a durat nu mai puţin de opt ore, timp în care fostului parlamentar i s-ar fi făcut rău, după cum au explicat oficiali din Poliţie. Cu toate acestea, apărătorii săi nu au reuşit să-i înduplece pe magistraţi, care au luat decizia de a-l aresta preventiv pe fostul parlamentar, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru ultraj. Decizia magistraţilor nu este însă una definitivă. 

Acuzat de rele tratamente aplicate minorului 

Acesta nu este primul incident în care este implicat Cristian Boureanu. În septembrie 2016, acesta şi-ar fi bătut fiica pe stradă, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului. Incidentul s-a petrecut în apropierea parcului Herăstrău, când jandarmii care aveau drept obiectiv de pază o ambasadă au observat o maşină decapotabilă neagră, în interiorul căreia se afla fiica lui Boureanu. Aceasta le-a spus jandarmilor că este agresată. Ulterior, fostul politician a fost condus la secţia 2 de poliţie pentru declaraţii iar Protecţia Copilului a demarat cercetări, având în vedere că fiica acestuia avea 15 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite