Cooperare româno-bulgară. Alţi patru poliţişti români detaşaţi în misiune pe litoralul bulgăresc, pe raza staţiunilor turistice Nisipurile de Aur din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru poliţişti - doi din Teleorman, unul din Giurgiu şi unul din Dolj - vor pleca în perioada 21 iulie-10 august în misiune pe litoralul bulgăresc, în staţiunile turistice Nisipurile de Aur şi Albena. Alţi patru poliţişti români, detaşaţi în perioada 1-20 iulie, şi-au încheiat  misiunea în staţiunile vecinilor. Este al patrulea an consecutiv de colaborare a Poliţiei Române cu cea din Bulgaria.

„Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare împreună cu poliţişti bulgari, în patrule mixte. De asemenea, poliţiştii detaşaţi au rolul de a-i consilia şi a acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul bulgar“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Misiunea poliţiştilor români se desfăşoară în trei serii, respectiv 1 iulie-20 iulie, 21 iulie-10 august şi 11 august-31 august, în fiecare din cele două staţiuni acţionând câte doi poliţişti români pe durata fiecărei serii.

Poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria, în prima serie, au consiliat 593 de turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la prevederile legislative din ţara gazdă şi au asistat 43 de turişti români implicaţi în diferite evenimente.

„De asemenea, au participat alături de poliţiştii bulgari la 93 de intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi solicitări făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, cauzate de neconcordanţele existente între cursul afişat şi cel practicat“, susţin sursele citate.

Totodată, poliţiştii români s-au deplasat la recepţiile hotelurilor, alături de colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii hotelurilor despre prezenţa lor, în vederea colaborării în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite