Consilierul de la Sănătate care făcea naveta acasă cu avionul, pe banii contribuabililor, a dat banii înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul Victor Mora a returnat banii cetăţenilor la două zile după dezvăluirile din "Adevărul" FOTO Zi de Zi
Consilierul Victor Mora a returnat banii cetăţenilor la două zile după dezvăluirile din "Adevărul" FOTO Zi de Zi

„Adevărul” a publicat în mai multe rânduri despre deplasările consilierului Victor Mora, angajat la Ministerul Sănătăţii. Victor Mora mergea în fiecare sfârşit de săptămână acasă la Târgu Mureş cu avionul plătit din banii ministerului sub pretextul unor discuţii pe legate de infrastructură la spitalul din aceeaşi localitate. În urma dezvăluirilor din cotidianul nostru, consilierul a returnat contravaloarea biletelor de avion.

În urma dezvăluirilor făcute de „Adevărul”, consilierul Victor Mora a returnat 5.140 de lei, reprezentând contravaloarea biletelor de avion plătite din banii contribuabililor pentru naveta acasă în fiecare sfârşit de săptămână.

„Din dorinţa de a nu afecta imaginea Ministerului Sănătăţii, în urma acuzaţiilor aduse de către mass-media, acesta a achitat contravaloarea tuturor deplasărilor efectuate, în cuantum de 5.140 lei, cu toate că acestea făceau parte din atribuţiile de serviciu. Vă ataşăm chitanţa care dovedeşte acest lucru”, a comunicat astăzi Biroul de Presă al Guvernului.

chitanta mora

„Menţionăm că restituirea sumelor a fost o decizie personală a consilierului Victor Mora. Domnul Victor Mora declară că a ales această cale din cauza mediatizării excesive prin care a fost acuzat că a folosit banii instituţiei pentru deplasări şi pentru a nu afecta în vreun fel imaginea ministerului”, s-a mai adăugat în comunicat.

Conform chitanţei transmise de Biroul de Presă al Guvernului, Victor Mora a returnat Ministerului Sănătăţii banii cheltuiţi pe bilete de avion la două zile după ce „Adevărul” a publicat în exclusivitate despre felul în care sunt cheltuiţi banii publici de către consilierul ministrului Eugen Nicolăescu. 

Cotidianul nostru a relatat şi despre contractele cu două spitale din judeţul Mureş ale unor firme la care este acţionar şi consilierul Mora. Legat de aceste contracte, care însumează 5,2 milioane de lei, Ministerul Sănătăţii a declanşat verificări. „Miniştrii sănătăţii care au fost la conducerea instituţiei din anul 2009 până la data prezentă nu au dispus acţiuni de control cu tematica încheierii şi derulării contractelor la care se face referire în articolul publicat în «Adevărul», neexistând solicitări în acest sens. Pentru mai multe clarificări, Ministerul Sănătăţii a solicitat spitalelor o informare privind contractele menţionate, urmând să va inaintam concluziile de de îndată ce le primim”, se arată în răspunsul trimis redacţiei în urma solicitărilor „Adevărul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite