Cod galben de ploi, valabil până luni dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţionarea e valabilă până luni dimineaţa FOTO Arhivă
Atenţionarea e valabilă până luni dimineaţa FOTO Arhivă

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a anunţat vineri seara, la comandamentul de iarnă de la MAI, că sâmbătă dimineaţa va fi emisă o atenţionare cod galben de ploi, valabilă de sâmbătă seara până luni dimineaţa, informează Mediafax.

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Banat s-ar putea înregistra până la 25 de litri pe metru pătrat, iar în Crişana, până la 15 litri pe metru pătrat, informează Mediafax.

Sandu a mai spus că, în acelaşi interval, vor fi precipitaţii şi în Capitală, "mai degrabă ploaie", şi în Dobrogea. Directorul ANM a mai spus că în Maramureş ar putea fi lapoviţă, în timp ce în centrul ţării şi la munte va fi viscol.

Joi, meteorologii au prelungit avertizarea de ger şi vânt până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării şi vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.

Sâmbătă, în Bucureşti, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul anterior, vremea se va menţine rece pentru această perioadă.  Vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi de polei noaptea, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade.

În ţară, vremea va fi rece pentru această dată cu precădere în centru, nord-est şi sud.

În cursul nopţii se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul teritoriului, local în zona deluroasă din sud şi est şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crişana şi Dobrogea, mixte în Maramureş şi Muntenia şi mai ales ninsori în Transilvania, Oltenia şi Moldova.

Vântul va prezenta intensificări în Banat, Crişana şi local în Transilvania, Moldova şi la munte, cu viteze ce vor atinge la rafală 55...60 km/h şi pe arii restrânse va viscoli sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -9 grade în Lunca Dunării până la 7 grade în Dealurile de Vest, iar temperaturile minime, în creştere accentuată faţă de noaptea precedentă, se vor situa între -8 şi 5 grade. În zonele joase, local se va semnala ceaţă şi chiciură. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite