Coadă la intrarea în DNA. Olguţa Vasilescu: „Dacă e luni, e PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută pentru 24 de ore pe 30 martie 2016 FOTO Mediafax
Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută pentru 24 de ore pe 30 martie 2016 FOTO Mediafax

Aproximativ 20 de persoane au stat luni la coadă pentru a intra în sediul DNA unde erau aşteptate de procurori la audieri. Printre acestea s-au numărat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu.

Aglomeraţie mare, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie. În decurs de câteva zeci de minute, nume importante din politica românească au trecut pragul instituţiei, iar celebrele scări ale DNA au devenit neîncăpătoare. Aproape 20 de persoane au aşteptat la rând să intre la audieri. Printre ele, preşedintele PSD Liviu Dragnea, fostul ministru al Energiei Constantin Niţă, primăriţa Lia Olguţa Vasilescu şi medicul Alexandru Ciocâlteu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. La ieşirea din sediul DNA, Dragnea a spus că nu crede că noul dosar îi va crea probleme, după condamnarea primită în dosarul „Referendumul”. „Până la urmă noi mergem înainte. Eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi într-un ritm foarte alert, pentru că vreau să câştigăm alegerile”, a declarat Dragnea.
Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie, el având calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana (fostă Dragnea), precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii”. Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Sechestru pe averi

La rândul ei, primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost luni la DNA pentru a fi informată că o parte din avere i-a fost pusă sub sechestru în dosarul în care este cercetată pentru fapte de corupţie. La intrarea în sediul instituţiei, aceasta a comentat, ironic, prezenţa mai multor membri PSD la DNA: „Dacă e luni e PSD. Am auzit că a fost toată lumea astăzi şi sper că nu le-au dat la toţi faptele, sper că a mai rămas şi pentru mine”. Potrivit unui comunicat emis de procurori a fost pus sechestru pe mai multe sume de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare, deţinute de Lia Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de 902.516,29 de lei, „raportată  la cele trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei”.

Tot pentru a fi informat că i-a fost pus sechestru asigurător pe bunuri imobile, până la concurenţa sumei de 435.823 de lei, a fost chemat şi fostul ministru al Energiei Constantin Niţă. Pe 25 aprilie, acesta a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 150.000 de lei, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit de la un om de afaceri 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul unui municipiu pentru încheierea unui contract.

Nu în ultimul rând, luni, la DNA, a fost audiat şi medicul Alexandru Ciocâlteu, fostul manager al Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală. În prezent, el este cercetat în arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite