CNADNR reziliază alte două contracte cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache, aflat în arest preventiv pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNADNR a reziliat două contracte cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache
CNADNR a reziliat două contracte cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache

CNADNR a transmis Romstrade înştiinţările de reziliere pentru alte două contracte, de modernizare a DN5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni şi de construcţie a variantei de ocolire Caracal, printre motivele invocate numărându-se progresul redus al lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate.

Contractul de modernizare a DN5, pe o distanţă de 11,6 kilometri, a fost semnat în martie 2011, iar cel de-al doilea a fost încheiat la finele lunii ianuarie a anului trecut.

"Decizia de transmitere a înştiinţărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv progresul fizic realizat redus faţă de progresul fizic planificat, neîndeplinirea notificării de remediere referitoare la recuperarea întârzierilor şi nerespectarea angajamentului ferm de recuperare a acestor întârzieri, nerespectarea termenelor asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă din contract şi imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale şi de a finaliza toate lucrările până la expirarea duratei de execuţie a lucrărilor", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a făcut referire la aceste două contracte la finele săptămânii trecute, şi întrebat ce se va întâmpla cu ele a afirmat: "Veţi vedea luni".

Compania de Drumuri a reziliat recent alte două contracte încheiate cu asocieri din care făcea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad şi pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost reţinut sâmbătă de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, şi a fost arestat preventiv, duminică, de Tribunalul Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite