Cîţu: Putem să facem o creştere de pensii, dar vom vedea care va fi aceea. Aşa cum este construită, Legea pensiilor este nesustenabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, spune că nu există surse de finaţtare pentru creşterea pensiilor. FOTO gov.ro
Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, spune că nu există surse de finaţtare pentru creşterea pensiilor. FOTO gov.ro

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar procentul se va stabili în funcţie de execuţia bugetară. Cîţu susţine că Legea pensiilor este nesustenabilă şi trebuie avută mare grijă, întrucât România trebuie să existe şi după 1 septembrie 2021.

„Pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar discutăm mai multe scenarii şi fiecare va fi prezentat către premier şi către Guvern cu riscurile aferente. Acele riscuri trebuie ştiute de toată lumea. (...) Aşa cum este construită Legea pensiilor, fără sursă de finanţare, cu această presiune pe termen scurt şi pe anul viitor, este nesustenabilă, crează probleme de sustenabilitate României în următorii ani. Eu voi prezenta scenariile pe care le putem finanţa în situaţia în care suntem astăzi, cu cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, a declarat Florin Cîţu, mrţi seară, la Realitatea Plus.

Acesta a adăugat: „Putem să facem o creştere de pensii, dar vom vedea care va fi aceea. Aceste lucruri se vor face după ce avem primele şase luni de execuţie bugetară. Trebuie să fim foarte, foarte, foarte atenţi pentru că putem să aruncăm econimia în haos dacă cădem în această direcţie a poplismului. România trebuie să existe şi după 1 septembrie anul viitor”.

Potrivit legii, pensiile ar trebui majorate la 1 septembrie cu 40%.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite