Cine este militarul român care a fost ucis în atentatul de astăzi de la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi (38 de ani) şi îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunţă Ministerul Apărării.

Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu, mai arată reprezentanţii MApN.

„Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan”, spun reprezentanţii Armatei.

Imagine indisponibilă

Ministrul apărării , Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. 

Atacul

Cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte 42 rănite în urma exploziei unei maşini capcană la Kabul, incident produs azi într-un cartier din apropierea cartierului general al misiunii NATO.

"Cel puţin 10 civili au murit, iar alte 42 de persoane au fost transportate la spital", a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a mai spus Rahimi. Militanţii talibani au revendicat atentatul sinucigaş care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO.

Atacul a fost revendicat de talibani şi s-a produs în plin proces de negocieri între aceştia şi SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite