CERT-RO: Tentativă de fraudă cibernetică bazată pe imaginea Poştei Române. Cum erau păcăliţi românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania ProDefence precizează de asemenea că pagina a fost închisă ”Foto: Arhivă
Compania ProDefence precizează de asemenea că pagina a fost închisă ”Foto: Arhivă

Un avertisment privind un nou atac de tip phishing, ce folosea imaginea Poştei Române a fost transmis, luni, de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Potrivit experţilor, tentativa de fraudă este printre cele mai bine organizate.

„Tentativă de fraudă care foloseşte identitatea vizuală de la Compania Naţională Poşta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing şi au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum , atacatorii fiind extrem de atenţi la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului”, avertizează experţii CERT-RO într-o postare pe pagina de Facebook.

Compania ProDefence precizează de asemenea că pagina a fost închisă.

„Pagină falsă - Poşta Română Printre cele mai bune pagini de phishing/scam văzute până acum. Link: hxxps://rmkbyhsam[.]com/receptie-pachet. Echipa CERT-RO a reuşit să o închidă, dar vor urma şi altele... 100%”, conform sursei citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite