Cererea de anchetare a lui Gabriel Oprea, respinsă de Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, o cerere DNA de redeschidere a unui dosar mai vechi de corupţie care il viza pe fostul vicepremier Gabriel Oprea, decizia fiind definitivă.

E vorba de un dosar în care erau vehiculate numele lui Gabriel Oprea şi al milionarilor Tiberiu Urdăreanu şi Dumitru Nicolae, cunoscut ca Niro, scrie ziare.com. Mai exact, ar fi vorba de o şpagă de jumătate de milion de euro pe care ar fi plătit-o omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Potrivit unor surse citate de Protv, în urmă cu 5 ani, milionarul ar fi declarat că i-ar fi plătit 500.000 de euro lui Gabriel Oprea pentru partidul pe care-l conducea atunci, UNPR, iar în schimb i s-ar fi asigurat protecţie.  La vremea respectivă, Gabriel Oprea a respins categoric aceste acuzaţii. 

  

 În prima fază, anchetă nu a confirmat acuzaţiile lui Urdăreanu, astfel că procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că nu există probe, însă noii şefi ai DNA au luat decizia să infirme această soluţie, pe motiv că este netemeinica şi nelegală. Pentru reluarea investigaţiilor, era nevoie de undă verde din partea unui judecător. După ce iniţial dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte, acesta a fost ulterior declinat la Tribunalul Bucureşti.

  

"În temeiul art. 335 alin. (4) şi (41) CPP constată netemeinicia ordonanţei nr. 64/C1/2019 din data de 22.05.2019 a Pachetului de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dos. nr. 1024/P/2015 al Pachetului de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi în consecinţă respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale sus-menţionate. În bază art. 275 alin. (3) CPP cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcină Statului Român. Definitivă”, arată sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti.

  

 În prezent, Gabriel Oprea este judecat în două dosare DNA. Primul este şi cel mai celebru, acesta privind moartea poliţistului Bogdan Gigina. Cazul se află în fază de cameră preliminară, de verificare a rechizitoriului şi a probelor. Al doilea este legat de maşina de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), cunoscut ca  "Doi şi-un sfert", pentru protecţia demnitarilor şi folosită de fostul vicepremier. Conform ziare.com, cazul se judecă în şedinţa secretă la Înaltă Curte. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite