Cei care au primit vouchere de 500 de lei de la Primăria Capitalei pot achiziţiona doar trotinete electrice, nu şi trotinete obişnuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin programul Primăriei Capitalei se pot achiziţiona doar biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot
Prin programul Primăriei Capitalei se pot achiziţiona doar biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot

​Bucureştenii care au primit vouchere de 500 de lei prin programul Primariei Capitalei ”Biciclişti în Bucureşti” nu pot achiziţiona cu acestea trotinete obişnuite, ci doar trotinete electrice, care sunt de câteva ori mai scumpe. Astfel, prin acest program se pot achiziţiona doar biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Trotineta nu a fost inclusă în program pe motiv că deplasarea pe distanţe lungi implică un efort fizic considerabi şi nu ar fi folosită, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei într-un răspuns adresat HotNews.ro.

O trotinetă electrică pentru adulţi costă între 800 şi 7.000 lei. Cum motivează Primăria Capitalei faptul că nu a fost înclusă trotineta obişnuită în program?

 ”Trotinetă obişnuită nu a fost inclusă în acest proiect din 2 considerente: 

         - deplasarea cu trotinetă obişnuită pe distanţe lungi implică un efort fizic considerabil comparativ cu deplasarea cu trotinetă electrică, ceea ce nu ar încuraja deplasarea pe distanţe lungi;

- preţul inferior al trotinetelor obişnuite comparativ cu valoarea voucherului de 500 ronŢ, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Proiectul "Biciclişti în Bucureşti", aprobat prin HCGMB nr.258/2017 şi completat prin HCGMB nr.371/2017, are că obiectiv principal reducerea poluării aerului prin încurajarea folosirii mijloacelor alternative de transport.

”În acest sens sunt promovate mijloace de transport nepoluante (biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot) care să permită deplasarea cu uşurinţă pe distanţe mai lungi, în defavoarea utilizării mijloacelor de transport auto, în special pentru deplasarea la locul de muncă sau de studiu”, se mai arată în răspunsul Primăriei Capitalei. 

Primaria Bucuresti a acordat 30.000 de vouchere prin proiectul ,,Biciclisti in Bucuresti". Voucherele pot fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot si accesorii ale acestora, destinate persoanelor cu varsta minima de 18 ani,  numai din magazinele participante la Proiect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite