Cazul Caracal. Fost ofiţer de poliţie judiciară: „Dincă are mai multe victime pe conştiinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Fostul ofiţer de poliţie judiciară, Valeriu Şuhan, acuză că „amneziile” lui Dincă sunt false şi că acesta se află într-o fază de negare şi de respingere a crimelor comise. Mai mult, Şuhan susţine că Dincă să nu vrea să dea detalii despre cele două crime deoarece are mai multe victime pe conştiinţă.

„Între cele două omoruri, au trecut aproximativ patru luni. Cine ar putea crede că două fapte atât de îngrozitoare, de omor, precedate şi urmate de celelalte sălbăticii, săvârşite la un interval relativ scurt de timp, se estompează într-atât în mintea autorului, încât acesta nu-şi mai aminteşte unde a abandonat resturile umane ale victimelor, ucise în urmă cu două zile, respectiv patru luni ? E o întrebare retorică, evident... Cred că, având mai multe victime pe conştiinţă, Dincă e într-o fază de negare, de respingere şi auto-convingere, într-o stare psihică tulbure, de confruntare interioară cu propriile fapte, dar şi cu perspectiva propriei evoluţii dominat fiind de frica de răspunderea ce se prefigurează", a declaratValeriu Şuhan, informează mediafax.ro. 

Şuhan susţine că aşa se explică „plimbarea” anchetatorilor în primele zile ale anchetei. Fiind posibil ca prin aşa zisele „amenzii” Dincă să încerce să ascundă ceva.

„În opinia mea, Dincă Gheorghe este ucigaşul celor două fete, Alexandra şi Luiza, dar şi al altora ca ele. Sunt câteva elemente recente care mă îndreptăţesc să spun asta. Dincă recunoaşte că a luat viaţa celor două victime, afirmând în mod mincinos dar convenabil sieşi din perspectiva încadrării juridice a faptelor sale, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, şi că în în nici unul dintre cazuri, nu a avut intenţia de a ucide, ci pur şi simplu le-a lovit cu pumnul, ceea ce le-a cauzat moartea. (...) De la început, mi-a atras atenţia şi am comentat împreună, că recunoaşterea cu atâta gravă a săvârşirii celor două îngrozitoare fapte, coroborat cu alte situaţii concrete pe care le-am detaliat la vremea respectivă, îmi trezeşte temerea că, toate la un loc, se constituie într-o perdea de fum în spatele căreia se află adevărata faţă a lui Dincă, un monstru", a mai declarat Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară.

În cea de-a şasea zi de la reluarea cercetărilor la locul presupuselor crime de la Caracal, în baza unui nou mandat de percheziţie obţinut de anchetatori vineri, 2 august 2019, avocatul familiei Luizei, Tonel Pop a declarat că au fost găsite noi fragmente de oase de natură umană şi un al patrulea telefon, de pe care Dincă i-a sunat pe părinţii Luizei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite