Caz cutremurător. Un profesor și un paznic DGASPC au abuzat sexual șapte copii: îi ademeneau cu diverse sume de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor și un paznic al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce timp de trei ani ar fi abuzat sexual cel puțin șapte copii. Aceștia erau ademeniți cu diverse sume de bani, spun anchetatorii. 

Copiii au fost abuzați timp de trei ani FOTO: Arhivă, Adevărul
Copiii au fost abuzați timp de trei ani FOTO: Arhivă, Adevărul

Cei doi bărbați de 53, respectiv 56 de ani sunt acuzați că au abuzat sexual cel puțin șapte copii. Minorii proveneau din medii sociale defavorizate. Aceștia erau păcăliți cu sume modice de bani, în apartamentele lor unde s-ar fi întâmplat toate ororile. Cel care i-a dat de gol, a fost chiar unul dintre copiii abuzați.

„Din cercetări reiese că, din 2021 până în 2024, cei doi inculpați, au constrâns, profitând de situația vulnerabilă, si au determinat un număr de șapte copii minori să întrețină relații sexuale. Din cei șapte copii, un număr de cinci erau pe perioada agresiunii sexuale instituționalizați în cadrul DGASPC Mehedinți, iar doi sunt elevi în cadrul unei scoli cu nevoie speciale de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin”, a declarat Gheorghe Ciocan, purtător de cuvânt al Parchetului Mehedinți.

O anchetă în acest caz face și Inspectoratul Școlar Mehedinți. 

„Facem precizarea că, din informațiile noastre, există, la acest moment, un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor împotriva minorilor, de către un angajat din sistemul de învățământ cu o vechime în muncă de peste 15 ani, față de care nu au fost înregistrate, anterior, plângeri disciplinare sau penale. Din comunicarea instituțională, rezultă că faptele au fost săvârșite în afara spațiului educațional. Facem precizarea că instituția noastră este total împotriva oricărei forme de încălcare a integrității psihice și fizice ale educabililor și că este parteneră a tuturor instituțiilor care sprijină educația și apărarea drepturilor copiilor”, a precizat ISJ Mehedinți.

Cei doi agresori au rămas fără loc de muncă și riscă ani grei de închisoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite