Câte persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în perioada Sărbătorilor. Cele mai aglomerate vămi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul în vămile de Vestul ţării a fost foarte aglomerat
Traficul în vămile de Vestul ţării a fost foarte aglomerat

Peste 2,1 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în perioada 18 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018, fiind înregistrată o creştere cu 15 la sută faţă de o perioadă obişnuită, potrivit Poliţiei Române de Frontieră.

Măsurile pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei vor fi menţinute, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontiera şi folosirea la maximum a capacităţii acestora, având în vedere că vor începe sărbătorile de iarnă pe rit vechi, potrivit News.ro.

Conform Poliţiei Române de Frontieră, în perioada 18 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.145.000 de persoane - 975.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.170.000 pe sensul de intrare în ţară -, fiind înregistrată o creştere cu 15% faţă de acelasi interval de timp dintr-o perioadă obişnuită.

Poliţia de Frontieră Română spune că a dispus măsuri de suplimentare a personalului, iar peste 4.200 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România, însă media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute, spune sursa citată.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 767.000 de persoane, cele aeroportuare - 596.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova - 351.000 persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Aeroportul Henri Coandă, cu un trafic de apro deximativ 385.000 de persoane, urmat de Punctul de trecere a frontierei Nădlac II, cu peste 258.000 de persoane şi Punctul de trecere a frontierei Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 166.700 de persoane. Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 127.000 treceri persoane.

Deoarece în aceste zile românii care lucrează în străinătate vor pleca din România, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport la frontierele din vestul tarii, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară, unde sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzide control pe sens.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite