Cartianu: "Dacă soţii Ceauşescu nu sunt înmormântaţi la Ghencea, Iliescu şi trupa lui ar trebui să ceară azil în Cuba sau Coreea de Nord"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redactorul şef Adevărul, Grigore Cartianu, a declarat că, în cazul în care soţii Ceauşescu nu sunt înmormântaţi în cimitirul Ghencea, Ion Iliescu şi "trupa lui ar trebui să ceară azil în Cuba sau Coreea de Nord". De asemenea, Grigore Cartianu consideră că şi campaniile ziarului „Adevărul", „Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Misterele Revoluţiei" au contribuit la acest demers de deshumare a cuplului Ceauşescu.


"Mircea Oprean are o atitudine emoţională. Dacă nu ar fi din partea unui membru al familie, aş spune că este o atitudine nostalgic-comunistă. Evenimentele din '89 nu au fost trăite de el ca noi ceilalţi.  Avem ceva în comun, noi , românii, cu Mircea Oprean. Avem în comun marea păcăleală la care am fost supuşi, marea ticaloşie pe care am înghiţit-o. Nu este uşor să suporţi adevărul care e dureros acum. Ne-a plăcut să credem că toţi particpam atunci la îngroparea unei dictaturi prin forţa poporului, printr-o revoluţie curată. ", a declarat Cartianu la Realitatea TV.

"Am aflat că a fost un joc murdar de putere care a depăşit graniţele României, anumite personaje din România au fost implicate şi noi am fost nişte figuranţi neştiutori, aş spune chiar naivi. ", a completat redactorul-şef Adevărul.

Mai citiţi:

Presa străină despre exhumarea soţilor Ceauşescu

Cine a profitat de cultul lui Ceauşescu?

Cine a salvat „Dosarul Revoluţiei"? (I)

Cine a salvat „Dosarul Revoluţiei"? (II) - Doru Mărieş: "Merita să mor pentru «Dosar», dar mai mult merita să trăiesc"

Citeşte cum ar reinventat istoricii biografia lui Burebista, la cererea lui Ceauşescu!

"Ceauşescu a avut sută la sută dreptate în acele zile, vorbesc de acele zile comuniste, inclusiv de ce spunea la proces. Dreptate avea Ceauşescu şi noi, românii. Noi eram sinceri atunci în privinţa a ceea ce se afla în spatele revoluţiei sau ce simţeam noi că este revoluţia. Singurii nesinceri au fost cei din grupul lui Iliescu. Nu sunt nostalgic Ceauşescu, Ceauşescu are o mare vinovăţie pentru punctul critic în care a fost România, poprul român oricum îl ura pe Nicu Ceauşescu suficient de mult, dar acele trei zile a fost o intoxicare îngrozitoare prin televiziune şi au fost atâtea minciuni - cu apă otrăvită, cu copiii răpiţi de Nicu Ceauşescu -  o manipulare nemainîntâlnită în istoria  modernă a României asfel încât acei oameni au fost nişte mincinoşi ordinari, Mircea Oprean i-a numit pe câţiva dintre ei. Unii dintre ei erau la curent, alţii poate şi-au dat seama mai târiziu.", continuă Cartianu.

"Eu cred că 90% acolo sunt înmormântaţi, dar celelalte  zece procente sunt esenţiale. Dacă nu sunt înmormântaţi acolo , Ion Iliescu şi trupa lui ar 'face bine să ceară azil în Cuba sau în Coreea de Nord pentru că ei ar intra cu capul în zid, ar fi finalul oricărei minciuni, nu ar mai avea ieşire din această situaţie.
"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite