Carmen Dan, martor în dosarul fișelor medicale pentru permise de conducere, audiată de Poliție

0
Publicat:

Carmen Dan, fost ministru de Interne, este chemată să dea declarații miercuri, la Poliție, în dosarul penal care anchetează eliberarea ilegală a  fișelor medicale pentru permisul de conducere. 

Carmen Dan, audiată în dosarul fișelor medicale eliberate ilegal - Foto News.ro
Carmen Dan, audiată în dosarul fișelor medicale eliberate ilegal - Foto News.ro

Miercuri, Carmen Dan, fost ministru al Afacerilor Interne, va fi audiată la IPJ Ilfov în dosarul penal legat de acordarea ilegală a  certificatelor medicale pentru obținerea permisului de conducere de către o clinică medicală privată, relatează Digi24. Fostul ministru are calitatea de martor în acest dosar.  

Între 2019 și 2024, clinica medicală a eliberat zeci de mii de fișe medicale pentru a fi folosite la obținerea sau preschimbarea permiselor de conducere. Documentele erau acordate fără ca beneficiarii să se prezinte în cabinetele medicilor pentru a fi consultați. Dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară. 

Membrii grupării sunt acuzați că au falsificat semnăturile medicilor. Pe 22 februarie, cinci suspecți au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar alte trei persoane au fost plasate sub arest la domiciliu. 

Carmen Dan ar figura printre persoanele care au obținut fișa medicală acordată de angajați ai clinicii care nu aveau acest drept, potrivit sursei citate. Documentul a fost folosit de fosta ministră pentru reînnoirea permisului de conducere, anul trecut. 

În total, clinica ar fi eliberat 300.000 de fișe medicale false. Patru persoane sunt cercetate pentru că ar fi exercitat fără drept atribuții de medic. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite