Când vom putea merge fără viză în Statele Unite. Ambasadorul României în SUA: Este un proces foarte complex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

România vrea să schimbe strategia pentru a fi inclusă în Visa Waiver, programul american ce permite călătoriile fără viză în Statele Unite. Ambasadorul Andrei Muraru a declarat la Digi24 că ţara noastră aşteaptă o foaie de parcurs din partea SUA.

„Nu există niciun stat care să fi fost inclus în programul Visa Waiver de la o rată de respingere a vizelor de 10 la sută, aşa cum suntem noi acum, la sub 3 la sută într-un an fiscal, aşa cum cere legislaţia americană”, a declarat Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA, pentru Digi24

Ambasadorul Andrei Muraru a menţionat că este un proces „foarte complex”, dar este optimist şi crede că această campanie şi-ar putea arăta roadele undeva spre orizontul anului 2024-2025.

Întrebat când ar putea merge românii în SUA fără viză, Andrei Muraru a spus: „Dacă aş şti acest răspuns, vi l-aş da imediat, pe loc, şi împreună ne-am pregăti intrăm pe teritoriul Statelor Unite fără viză, dar e, clar, un proces foarte complex”.

„Să vedem şi cifrele pe anul fiscal 2021, pentru că ele nu au venit. E clar că dacă nu facem nimic, nu se va întâmpla nimic, pentru că de 5 ani suntem blocaţi la această rată de respingere de aproximativ 9-10 la sută şi nu a existat o scădere naturală, cum a existat în cazul Poloniei, de exemplu”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul român la Washington.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite