Călin Nistor, intervievat joi de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a ocupa funcţia de procuror şef adjunct al DNA

0
0

Călin Nistor, candidatul propus pentru funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va susţine joi interviul în faţa secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Nistor a fost propus de ministrul Justiţiei.

Consiliului Superior al Mgaistraturii urmează să trimită, vineri, Ministerului Justiţiei avizul în cazul lui Călin Nistor. 

Procurorul Nistor a fost propus, pe 26 aprilie, de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.  

Potrivit legii, procurorul şef adjunct al DNA este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime de minim 10 ani, în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

Călin Nistor a fost propus în această funcţie după ce, din 2006, a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială. 

„Având în vedere calitatea actuală, de procuror şef al DNA, Călin Nistor cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, declara pe 26 aprilie Ministerul Justiţiei.

Citeşte mai multe ştire pe aceeaşi temă:

Călin Nistor a fost propus de ministrul Justiţiei în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a trimis, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Avizele consultative ale CSM pentru procurorii lui Ponta au fost trimise la Cotroceni. Cum şi-au motivat membrii Comisiei deciziile

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au trimis avizele consultative, pentru cei şase candidaţi intervievaţi miercuri şi joi pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public, la Ministerul Justiţiei. Acestea au ajuns deja şi pe masa preşedintelui Traian Băsescu. El are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte numirea şefilor la marile Parchete.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite