Bacăul va găzdui Festivalul "Arlekin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iunie, Bacăul va fi gazda celui mai important festival pentru copii şi tineret, "Arlekin". Manifestarea este organizată în fiecare an de către Primăria Bacău.Sloganul festivalului este

De la 1 iunie, Bacăul va fi gazda celui mai important festival pentru copii şi tineret, "Arlekin". Manifestarea este organizată în fiecare an de către Primăria Bacău.
Sloganul festivalului este "De nota 10 + 1". Vor fi amplasate scene în zonele Centru, Aviatori şi Nord. Acţiunile cuprinse în calendarul Festivalului "Arlekin" capacitează peste 30.000 de copii din municipiul Bacău, de la cei de vârstă preşcolară până la cei de liceu, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuţ Tomescu. Ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie, Festivalul "Arlekin" este un prilej pentru majoritatea instituţiilor de învăţământ din Bacău să se prezinte în faţa publicului cu creaţii artistice dintre cele mai diverse. Acţiuni precum Săptămâna micului pieton, Târgul de jucării "Pinocchio", Festivalul de folclor "Bobocel de la Bacău", Panseluţa de Ciocolată, şcoala Steluţelor, concursurile de cross şi street-ball, mini-fotbal, beach volley, demonstraţiile de rachetomodele şi arte marţiale, expoziţiile de pictură şi grafică au devenit deja o tradiţie, pentru acestea manifestându-şi interesul un mare număr de participanţi. Anul acesta, dominanta festivalului este apropiata integrare în Uniunea Europeană, aşa cum este ea văzută de copiii Bacăului. Tocmai de aceea, numeroase acţiuni poartă însemnele EU- EU adopt un prieten verde, EU vreau!, EU şi bucăţica mea de cretă, EU îmi iau acasă un prieten, EU şi Uniunea Europeană. Totodată, organizatorii pun un accent deosebit pe activităţile de protecţie a mediului, constituirea detaşamentului Poliţia Copiilor şi Parada Modei din deşeuri reciclabile fiind doar două exemple în acest sens.
În primele două zile, pe scena mare a festivalului vor avea loc concerte la care au fost invitaţi HI-Q, Animal X, TNT, Akcent, Activ, Demmo, Rustic, Fly Project, D' la Vegas, Heaven şi Anna Lesko.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite