Spania trimite patru avioane de luptă şi 130 de militari în Bulgaria, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Spania va trimite patru avioane de luptă şi 130 de militari în Bulgaria, în această săptămână, pentru sarcini de poliţie aeriană, pe fondul tensiunilor legate de desfăşurarea forţelor ruse la graniţa cu Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul bulgar al Apărării, transmite Reuters.

Primele avioane spaniole Eurofighter sunt de aşteptat să aterizeze în Bulgaria până la sfârşitul săptămânii, pentru sarcini de protecţie a spaţiului aerian împreună cu Forţele Aeriene Bulgare, până la sfârşitul lunii martie, a spus ministerul.

”Misiunea implementează măsuri pentru a asigura securitatea ţărilor membre NATO de pe flancul estic”, a arătat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Olanda ar urma să trimită două avioane F-35 în Bulgaria în aprilie şi mai, pentru activităţi de poliţie aeriană.

Bulgaria, membră NATO din 2004, intenţionează să înfiinţeze un grup de luptă de până la 1.000 de militari sub comanda bulgărească şi în strânsă cooperare cu NATO, care va include şi soldaţi din alte ţări aliate.

Ucraina crede că există încă o şansă de a rezolva conflictul cu Rusia prin diplomaţie, dar că există deja motive pentru a impune sancţiuni Moscovei, a declarat miercuri ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite