Autorităţile din România nu au confirmare oficială că olandezul s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul General, Bogdan Licu, a anunţat că atunci când autorităţile din Olanda vor informa oficial faptul că bărbatul bănuit de uciderea Adrianei a murit, se va dispune clasarea dosarului prin moartea făptuitorului, însă verificările continuă chiar şi după acea etapă.

„Nu avem dovada oficială că acest bărbat (Johannes Visscher-n.red.) s-a sinucis, avem informaţii de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce priveşte segmentul de activitate infracţională de la Dâmboviţa, se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Dar repet dosarul nu se închide aici, urmărim toate pistele, toate deplasările lui prin România, absolut tot ce putem să verificăm prin toate mijloacele”, a spus Bogdan Licu, arată mediafax.ro.

IGPR a precizat oficial, luni, că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Johannes Visscher a ajuns în România miercuri şi a plecat sâmbătă, el petrecând în ţara noastră 3 zile.

Reamintim că fosta logodnică al lui Johannes Visscher (Joop V.), 47 de ani, bărbatul suspectat de uciderea elevei în vârstă de 11 ani, nu este surprinsă de presupusa sa faptă. Ea a făcut declaraţii tulburătoare pentru presa din Olanda.

"Este un şoc, dar a avut un trecut tulbure. Acest lucru nu este o surpriză pentru mine", a spus ea pentru omroepbrabant.nl

Femeia, care a preferat să rămână anonimă, spune că V. a fost condamnat în trecut la câţiva ani de închisoare. Când a avut o relaţie cu el, nu ştia nimic despre asta.

"După patru-cinci luni mi-a cerut să mă căsătoresc cu el. A fost nevoit să-mi spună totul despre trecutul său după ce a fost obligat de ofiţerul său de probaţiune. Eu însumi am o fiică, care nu este a lui şi care era mică la acea vreme. La scurt timp după ce m-a cerut de soţie, ne-am căsătorit, în 2011”, spune ea.

Se pare că pedofilul a făcut închisoare în ţara sa pentru multiple infracţiuni sexuale. A fost condamnat pentru hărţuire şi agresiune a unor femei. Ulterior, a fost internat într-un stabiliment psihiatric după ce şi-a ispăşit pedeapsa. 

Bărbatul locuia în Beers şi cumpărase acolo o fermă în mediul rural. Abia a avut vreun contact cu vecinii, doar cu fermierul de la care a cumpărat casa. "A locuit aici doar din mai. A fost un bărbat atât de drăguţ. Mi-a cumpărat casa şi am păstrat legătura", spune vecinul său în lacrimi. Vecinul nu se aşteptase absolut ca V. să fie capabil de aşa ceva.

Potrivit fostei soţii, V. era foarte inteligent şi fermecător. A avut un job bun într-o companie IT. Luni, înainte de a veni în România, şi-a şters toate conturile de socializare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite