Armata spune că România nu este în pericol, după atacurile rușilor asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre: „Am întărit măsurile de vigilență” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis miercuri că „nu a identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național”, reacția MApN venind după un nou atac cu drone al armatei ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Un nou atac cu drone rusești lângă România
Un nou atac cu drone rusești lângă România

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, se spune într-un comunicat de presă al MApN.

„În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, afirmă sursa citată.

De asemenea, MApN „a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.”

Reamintim că Rusia a atacat din nou porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate la granița cu România. Imagini cu atacul aerian, care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, au fost filmate de marinari români aflați la câteva sute de metri distanță. Bubuiturile s-au auzit și în Galați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite