Arafat: Ferma Dacilor ar fi trebuit închisă în 2019. Foștii șefi ai ISU Prahova, forțați să se pensioneze din cauza neregulilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat într-un interviu pentru Digi24 că foștii șefi ai pompierilor prahoveni, cei care erau în funcții când ferma a fost controlată, dar a primit doar avertismente, deși trebuia să fie închisă, au fost forțați să iasă la pensie din cauza unor grave nereguli.

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

Potrivit șefului DSU, este vorba tot despre cei care au organizat la Ferma Dacilor o masă de protocol pentru ISU Prahova după câteva luni de la control.

„Fostul inspector șef al Inspectoratului județean Prahova și fostul prim adjunct al Inspectoratului Județean Prahova, care au plecat acum 2 ani, nu au plecat de voia lor. Deci ei au plecat în urma mai multor sesizări în urma ridicării accesului la documente clasificate în urma unor constatări asupra activității lor în relație cu mai multe situații. Plecarea lor atunci a arătat că ministerul a sesizat că sunt probleme, motiv pentru care ei au trebuit să treacă în rezervă. De ce nu s-au făcut controale ulterior, aici nu avem ce să explicăm”, a precizat Arafat într-un interviu pentru Digi24.

Raed Arafat a mai precizat că „Raportul se referă la perioada 2019 - 2023, este simplă situația. A fost făcut un control în 2019, s-au constatat 6 nereguli, s-au dat doar avertismente și apoi nu a mai mers nimeni acolo până în ziua de azi, ceea ce e ciudat pentru noi, mai ales că atunci când ai constatat nereguli te duci și verifici din nou, în niciun caz nu trec 4 ani”.

„Hai să lăsăm cei 2 ani de pandemie, totuși sunt 2 ani în afara pandemiei. Hai să spunem că eram foarte ocupați cu problema războiului din Ucraina în primele câteva luni din 2022, totuși a mai rămas restul din 2022 și 2023 și tot nu a fost vizitat acolo”, a mai spus Arafat.

Focul izbucnit în a doua zi de Crăciun la pensiunea Ferma Dacilor, din Prahova a mistuit întreaga clădire, fiind mai multe victime. 

Surse judiciare au declarat că primii salariați au confirmat că la Ferma Dacilor erau probleme în ceea ce privește energia electrică, astfel că se conturează tot mai mult ipoteza că tragedia în care au murit opt oameni a fost cauzată de un scurtcircuit, o supraîncărcare a rețelei electrice.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite