Anchetă la Cluj după evaporarea a două hectare de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste două hectare de pădure au fost defrişate ilegal în Cluj FOTO Adevărul
Peste două hectare de pădure au fost defrişate ilegal în Cluj FOTO Adevărul

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Cluj au depus o plângere penală la Parchetul Tribunalului Cluj pentru un prejudiciu de aproape cinci milioane de euro în urma defrişării ilegale a două hectare de pădure.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ITRSV Cluj a depus o plângere penală la Parchetul Tribunalului Cluj pentru un prejudiciu de 20 de milioane de lei, după ce au fost depistate defrişări ilegale pe o suprafaţă de peste două hectare de pădure din zona Mărişel. 

Potrivit acestuia, în zona respectivă ar fi fost tăiată ilegal o cantitate de 61.491 de metri cubi de masă lemnoasă, precizează Mediafax.

Vuşcan a mai spus că, în urma unor controale ale ITRSV Cluj s-a mai constatat, după defrişarea respectivă, şi un transfer al administrării pădurii de la stat, de la mai multe ocoale silvice publice din judeţ, către un ocol privat, fără un proces-verbal de constatare a dispariţiei celor peste 61.000 de metri cubi de masă lemnoasă, „ca şi când ar fi vrut să se şteargă urmele”.

Şeful ITRSV Cluj, Teodor Şteţco, a menţionat că inspectorii instituţiei au verificat amenajamentul din Mărişel şi au constatat că defrişarea celor două hectare s-a produs începând cu anul 2007.

„Trecerea administrării amenajamentului la un ocol silvic privat s-a făcut ilegal, în cursul anului 2012, fără avizul ITRSV Cluj”, a spus Şteţco.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite